8 november 2014
A-laget i fortsatt serieledning


DIVISION 1 MELLAN
Vårvinden - Team Dalsland   7 - 1
 Vårvinden - Trollhättans BMF   4 - 4


Denna gång var det Örebro som stod som värdar för seriesammandraget. Efter en härlig sovmorgon var det dags att kliva in på banan mot Team Dalsland. Även denna gång visade herrdubblarna på ett säkert spel och vi lyckades ta hem båda. Det blev tyvärr en förlust i damdubbel, där våra debutanter Jennie Kornesjö och Sandra Kristensen bjöd på bra spel men det höll inte riktigt hela vägen. Var det kanske premiärnerver som spelade in..?

Laget följer sedan upp starkt och kammar hem alla singlar och med en vinst även i mixed kan vi skriva slutresultatet 7-1 till Vårvinden. I den andra matchen står Trollhättan för motståndet. Detta är ett lag som ofta levererar och kommer högt upp i serien och som vi tidigare haft riktiga krigarmatcher mot.

Även denna gång skulle det bli spännande in i det sista. Nerverna skulle sättas på prov direkt då Jonas Andersson och David Kartberg som inte förlorat en enda herrdubbel börjar med att tappa första set i sin match, men samlar sig sedan och tar hem de andra två och visar återigen hur starka de är.

Det blir även vinst i herrdubbel 2 där Hampus Hjortberg och Alexander Drljaca visar på härlig kämpaglöd och stabilt spel. Tyvärr tappar vi även denna gång damdubbel, men trots riktigt bra kämpainsats av tjejerna så är trollhättan lite för starka här.

Dags för singlar som brukar vara Vårvindens paradgren. Denna gång blev det en blandad historia då vi börjar med att tappa damsingeln och herrsingel 2. Samtidigt som trollhättan levererar i dessa matcher kommer tyvärr inte våra spelare upp på högsta nivå.

Jonas Andersson bjuds också på tufft motstånd i herrsingel 1 mot Christoffer Johansson. Han tappar första set, men bjuder sedan på riktigt bra o säkert spel som bara Jonas kan och vi tar hem denna match. Herrsingel 3 såg länge ut att gå i Vårvindens händer, men tyvärr räcker det inte riktigt ända in i mål och inför den avgörande mixden är ställningen 4-3 till Trollhättan.

Det blir en jämn historia där Hampus Hjortberg och Lovisa Hansson lyckas ta hem första set med rätt stabila siffror, men förlorar sedan andra set med 26-24. Inför tredje och avgörande set gäller det för lagen att visa vem som är bäst när det gäller och detta är något som vårvinden lever upp till då de vinner tredje set och lyckas skriva slutresultatet till
4-4.

Sammanfattningsvis en riktigt bra och härlig kämpainsats på alla håll under dagen och med 3 starka poäng står vi fortfarande som serieledare!


Text och bilder:
Lovisa Hansson

 

 

 

 

Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige