18 oktober 2014
En poäng med mersmak för B-laget


DIVISION 2 MELLAN A
Vårvinden - Karlstad Badminton    4 - 4
Vårvinden - Christinehamns BMS  1 - 7


Vårvindens B-lag gjorde sina första seriematcher i division 2 Mellan i Askim. Laget är vårt ungdomslag med kommande A-lagsspelare. Ingen förutom lagledaren är över 20 år. Första matchen var mot Karlstad och blev väldigt spännande. Trist nog blev det förlust i alla dubblarna. Herrdubblarna var inte mycket att säga om även om herrdubbel två gick till en tresetare. Damdubbeln med Jennie och Sandra var den match där vi lika gott kunde vunnit. Två setbollar tappades i första set innan motståndarna tog hem setet som vi hade varit värda att vinna. Även i andra blev det jämnt innan det avgjordes i Karlstads favör.


Singlarna blev en vändning och vi vann allihop utan större problem. Alexander, Linus och Kalle spelade herrsinglarna och Annie damsingeln. Inför mixed ledde vi alltså med 4-3. Tyvärr hade Karlstad ett mycket starkt mixedpar som gjorde processen kort med Krister och Jennie. Vi tog alltså ett poäng med mersmak och såg fram emot eftermiddagens match mot Christinehamn.

Efter förmiddagens dubbelmatcher ändrade vi herrdubbelparen i tron att det skulle ge oss större möjligheter till vinst. Det intressanta var att motståndet var mycket bättre men även vi spelade mycket bättre. I förstadubbeln förlorade Kalle och Alexander en stenhård tresetare mot seriens kanske bästa dubbelpar. Riktigt bra spelat av båda två. I herrdubbel två gjorde Krister och Linus två bra set innan det blev lite av en kollaps i det tredje. Jennie och Sandra förlorade mot ett stabilt tvillingpar där man kunde undra vem som verkligen servade.

I singlarna förlorade Alexander HS1 i en stenhård tresetare med 21-19 i avgörande. Annie förlorade också en hård tresetare. Linus vann så när första setet i sin match. Slutligen lyckades Kalle vinna sin tredjesingel utan några större problem. I mixeden gjorde Krister och Jennie ett bra första set men förlorade sedan matchen. Fyra stycken förlorade tresetare mot en av seriens favoriter ger mersmak inför kommande matcher. Dessutom ett stort tack till våra supportar från familjerna Sjöqvist och Lilja.

Text:
Krister Stoltz

Bilder:
Christer Lilja

 

Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige