8 november 2014
B-laget tog en viktig seger


DIVISION 2 MELLAN A
Vårvinden - Askim BC B    3 - 5
Vårvinden - Kungälvs BMK  5 - 3


Vårvinden 2 - Askim

Första matchen spelades mot Askim som har ett starkt lag. Vi började med att tappa HD 1 och DD. I damdubbeln med Sofia Olsson och Annie Sjöqvist var vi nära att vinna och förlorade med 21-17 i avgörande set mot ett starkt Askimspar. I HD 2 spelade Linus Lilja och Krister Stoltz riktigt bra och vann utan större problem. Då står det alltså 1-2 efter dubblarna.

Singlarna började riktigt bra med att Alexander Landberg (sveriges bäste b-klassare) vann i två raka mot Askims etta som är en riktigt bra A-klass spelare. Annie följde upp med att vinna DS i en tresetare där hon inte var hotad i tredje set. Nu hade vi vänt och ledde med 3-2.

Calle Olausson förlorade sedan HS 2 i två raka men där han hade bra häng och det var kvitterat. Linus avslutade singlarna med att förlora i en hård tresetare mot Askims trea. Kvar var mixeden där Krister och Sofia förlorade en välspelad tresetare med 21-17 i avgörande och slutresultatet blev 3-5.

Vi förlorade alltså tre tresetare som kunde gått åt andra hållet. I efterhand känns det lite som stolpe ut och det är väl lite av charmen med spelet. Vi har dock haft lite otur med tresetarna både i första och andra sammandraget. Och med lite tur hade vi haft 3 poäng i tabellen istället för en efter denna match.

Vårvinden 2 – Kungälv
Detta kändes som en måste match om vi skulle hänga med i serien. Det började bra med att Calle och Alexander vann första setet i HD 1. Tyvärr kom Kungälv tillbaka och vann två jämna set. Sofia och Annie kvitterade sedan till
1-1 efter vinst i två raka set. Äntligen vann vi damdubbeln där vi haft så mycket otur tidigare. Tjejerna var värda detta efter oflytet tidigare under dagen.

Dags för herrdubbel 2 där Krister och Linus vann i två raka trots lite skadeproblem hos Krister i andra set. Alexander började sedan mycket bra i sin singel med att ta första set mot tidigare toppspelaren Thomas Lundqvist. Tyvärr var han tvungen att bryta i mitten av andra set då han inte kände sig frisk. Ställningen var nu 2-2 och lagledare Krister var minst sagt nervös. Annie defilerade sedan hem damsingeln så nu var vi åter i ledning.

Calle gjorde sedan en stabil och bra match och vann sin singel med 21-12, 21-16. 4-2 och minst en poäng med oss. Linus avgjorde sedan i två raka mot sin jättelike motståndare och vi hade äntligen vunnit en seriematch!!! Vi avslutade med att förlora mixeden där Mats-Lennart fick hoppa in som en reserv för Krister. Trots minimal träning under hösten gjorde han och Sofia en kanonmatch där de förlorade över tre set.

Sammanfattningsvis så är känslan att vi spelade bättre denna gång jämfört med den förra. Fortfarande tycker jag att vi har haft en del otur men det vänder säkert. Nu är vi med i serien och kan fortfarande nå en bra placering.

Avslutningsvis ett stort tack till Kristina Petterson, Peter Kornesjö, Christer Lilja och Bengt Sjöqvist för support till laget och administration av sammandragen div 2 & div 3 i Alelyckan.

Text:
Krister Stoltz

Bilder:
Roger Fogelstrand

 

Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige