29 november 2014
Återigen många tresetare för B-laget


DIVISION 2 MELLAN A
Vårvinden - Mariestads AIF    2 - 6
Vårvinden - Trollhättans BMF 2  1 - 7
Vi åkte till Kristinehamn för att möta Mariestad och Trollhättan. Denna lördag hade vi ett litet modifierat lag på herrsidan efter återbud. Vi började med att spela mot Mariestad där Calle Olausson och Mikael Maegaard spelade HD1 och Linus Lilja och Andreas Kartberg HD2. Tyvärr var motståndet för bra även om vi var bra med i båda matcherna. I damdubbeln förlorade Jennie Kornesjö och Sandra Kristensen en jämn tillställning där med lite tur det kunna gå åt andra hållet.

Jennie spelade sedan damsingel och förlorade mot en stark motståndare. Sedan överraskade Calle med att vinna över Mariestads etta. Riktigt bra spelat där han fiskade upp den ena omöjliga bollen efter den andra. Sedan tände Linus hoppet ordentligt genom att stabilt spela hem HS2. Tyvärr förlorade sedan Andreas sin match och matchen var därmed avgjord. Den avslutande mixeden var dock en välspelad historia där Mikael och Sandra spelade riktigt bra även om de förlorade i tre set. Slutligen blev det förlust med 2-6.

Den andra matchen var mot Trollhättan där vi på pappret ansåg oss ha större chanser. Tyvärr började det åter med förlust i alla dubblarna. Här hade vi lite oflyt med tresetare igen där vi förlorade två stycken. I damsingel spelade Sandra riktigt bra och förlorade efter tre jämna set mot en högt rankad U17 tjej. Calle förlorade sedan en tresetare med
21-19 i avgörande.

Linus vann sin singel stabilt. Mikael fick sedan äran att spela mot Sveriges för tillfället bästa 13 åring. Tyvärr kom han inte riktigt in i matchen utan fick bita i det sura äpplet. I mixeden spelade Andreas och Jennie bra men motståndet var lite för rutinerat med den gamle storspelaren Jesper Olsson som anförare.

Skall vi sammanfatta helgen så hänger vi bra med mot alla lag men har lite otur med alla tresetare som vi förlorat. Förhoppningsvis vänder det till våren. Resan till Kristinehamn är lång och därför var det extra skoj att dels Annie följde med trots att hon inte själv kunde spela och att familjen Lilja var med och supporterade både mentalt och som siffervändare.

Text och bilder: Krister Stoltz

 

Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige