10 januari 2015
Rolig resa trots förluster för B-laget


DIVISION 2 MELLAN A
Vårvinden - Trollhättans BMF 2    2 - 6
Vårvinden - Mariestads AIF  2 - 6
De långa resornas serie. Denna gång var vi tvungna att ta oss till Karlstad för att spela. Alla spelarna utom lagledaren åkte upp dagen innan för att komma så bra förberedda som möjligt. Lagledaren var istället tvungen att gå upp mycket tidigt och ensam i snöstorm ta sig den långa vägen längs Vänern. Det var ingen optimal uppladdning.

Första matchen var mot Trollhättan. Det kändes som om vi hade en bra chans denna gång. I herrdubbel 1 hade Kalle och Andreas tyvärr inte mycket att hämta mot Trollhättans rutinerade åldermän Borgstedt och Jesper Olsson. Damdubbeln gick lite bättre än förra gången och Jennie och Sandra tyckte att spelet var bra men tyvärr förlust igen.

Herrdubbel 2 var nu en måste match för oss. Krister och Linus började mycket bra och vann utan större problem första set. Tyvärr fortsatte inte det bra spelet utan bollarna började flyga ut och i nät. Till en början var känslan att det skulle ordna sig men allteftersom spelet gick vidare spelade vi sämre och sämre. Det hela slutade i en neslig förlust i en match som vi normalt sett skulle vunnit.

Kanske blev det att vi underskattade motståndet men all heder åt våra unga motståndare. I damsingel vann Sandra sånär andra set (förlust 21-19). Hade hon börjat matchen som hon slutade hade kanske resultatet blivit annorlunda. Alexander vann sedan sin förstasingel mot Jesper Olsson. Sedan vann Kalle sin match och ställningen var nu 2-3. En förkyld Linus förlorade sedan tredjesingeln och förlusten var klar. Den avgörande mixeden bjöd dock på ett riktigt underhållande spel där Alexander och Jennie spelade riktigt bra. Till slut förlorade de men lagledaren glädjes över att äntligen ha ett riktigt bra mixedpar. Jag tycker trots allt att vi faller med flaggan i topp. Nyckelmatchen var andradubbeln som vi borde vunnit.

Nästa match var mot serieledande Mariestad. Återigen tappade vi HD 1 och damdubbeln. Tjejerna var nöjda med sitt spel och var dessutom inte långt borta från att vinna. Dags för herrdubbel 2 där Krister och Linus lyckades revanschera sig och övertygande vinna. Tyvärr blev sedan Alexander skadad och var tvungen att ge upp HS 1. När sedan Sandra förlorade damsingeln låg vi minst sagt illa till. Kalle förlorade sedan en stenhård tresetare med 21-17 i avgörande set och matchen var avgjord. Andreas förlorade sin singel där han hade bra häng i andra set 17-21.

Sista matchen var mixeden där Linus och Jennie lyckades med att vinna vår första mixedmatch denna säsong! Plötsligt har vi två bra mixedpar! Ser bra ut inför de nästkommande två sammandragen. Hade Alexander inte blivit skadad hade vi säkert vunnit HS1 och satt än mer press på Mariestad och då hade kanske resultatet blivit något annat. Även om vi förlorade våra två matcher idag så har vi haft en rolig resa som givetvis hade blivit ännu roligare om vi vunnit matcherna. Stort tack till våra supportrar från familjen Lilja Pernilla och Christer som stöttade oss på plats.

Text och bilder: Krister Stoltz

 
Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige