14 mars 2015
B-laget stört av skador och återbud


DIVISION 2 MELLAN A
Vårvinden - Askim BC B    1 - 7
Vårvinden - Kungälvs BMK  4 - 4
Vi åkte till Trollhättan för att först möta Askim och sedan Kungälv. Tyvärr fick vi ett sent återbud vilket gjorde att vi bara var 3 killar och två tjejer denna gång. Detta gjorde att vi var tvungna att lämna WO på herrdubbel 2. Första matchen spelades mot Askim som alltid har ett bra lag. Herrdubbel 1 började riktigt bra där undertecknad och Alexander Landberg spelade väldigt bra och defilerade hem det första setet.

Tyvärr lyckades Askimsparet med veteranen Peter Baeza som anförare sedan vända på steken och ta hem de två följande seten efter jämnt spel. Sandra Kristensen och Jennie Kornesjö hade otur med en comebackande äldre elitspelare som gjorde deras uppgift i damdubbeln övermäktig.

Damsingeln gick sedan över tre set där Jennie vann första set men tyvärr inte kunde spela ut de två följande seten beroende på skada i magen. Alexander förlorade sin förstasingel mot den tidigare nämnde Baeza innan Linus Lilja tog vår första och enda seger i denna match. Krister Stoltz förlorade sin singel utan att varit riktigt med i matchen innan Askim avslutade med att vinna mixeden mot Linus och Sandra.

Även om siffrorna var stora så kändes det inte helt hopplöst. Hade vi varit fullt lag hade vi säkert vunnit en av dubblarna vilket hade lyft oss mentalt och gjort att alla presterat det snäppet bättre som hade behövts för seger.

Nästa match var denna dags viktigaste eftersom det var mot Kungälv vilka ligger sist i serien. Vi började med riktigt bra spel i HD 1 där Krister och Alexander ställdes mot den gamle storspelaren Thomas Lundqvist och Fredrik Karlsson. Efter två jämna set stod vi inte som vinnare. Nöjda med spelet men missnöjda med resultatet lommade vi av banan.

När Jennie och Sandra sedan förlorade damdubbeln efter en tresetare där de ledde med 20-16 i avgörande låg vi minst sagt i brygga. Lagledaren kände sig deprimerad och 0-3 måste vändas. Alexander vann sin HS 1 i två raka set och visade oss den rätta vägen. Jennie följde upp med att vinna sin damsingel och Linus vände sin singel efter underläge i första set till två raka.

När sedan Krister efter stort besvär lyckades vinna sin tredjesingel hade vi tagit ledningen med 4-3. Nu var det bara mixeden kvar och trots ivrigt kämpande lyckades Linus och Sandra inte knyta ihop någon säck utan det blev förlust i två raka. Slutställningen blev alltså 4-4. Det innebär att vi fortfarande bara är två poäng före Kungälv i kampen om sistaplatsen.

I sista omgången möter vi båda Karlstad som har ett sämre lag än tidigare under säsongen där både vi och Kungälv kan vinna. Det kommer garanterat bli spännande men med fullt lag borde vi slå Karlstad och på det sättet undvika sistaplatsen. Vi tackar även våra supportar Annie och Bengt Sjökvist och Pernilla Lilja för stöd och support. Nästa gång hoppas vi dessutom att Annie åter är med i laget istället för att vara förkyld på läktaren.

Text och bilder: Krister Stoltz

 
Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige