11 april 2015
B-lagets säsong har varit ett stort steg framåt


DIVISION 2 MELLAN A
Vårvinden - Christinehamns BMS    1 - 7
Vårvinden - Karlstad Badminton   3 - 5


Vi åkte avslutningsvis till Mariestad med målet att undvika sistaplatsen i serien. Vi hade Karlstad och Christinehamn kvar att möta. Speciellt viktig var matchen mot Karlstad där vi trodde på vinst. Först ut var dock Christinehamn som var ett av lagen som skulle kunna vinna serien. Vi började med att vårt nya HD 1 par Alexander Wingårdh/ Alexander Landberg förlorade. Sedan följde tjejerna Sofie Fjelstedt och Annie Sjöqvist upp med ytterligare en förlust där de började matchen bra men avslutade sämre mot ett starkt Christinehamn par. I HD 2 började det bra med att Krister Stoltz och Linus Lilja vann första set men sedan förlorade andra med 24-22 och slutligen tappade tredje knappt.

Nämnvärt från denna match var framförallt Linus strålande spel under hela matchen. Överlägset bäst på planen. Landberg tappade sedan sin första singel över tre set och matchen var över för vår del med underläge 5-0. Kalle Olausson förlorade sedan sin singel innan Linus snyggade till siffrorna med vinst i HS3. Avslutningsvis förlorade Sofie och Alexander mixeden trots bra spel. Tyvärr skadade sig Sofie vilket medförde ett problem inför Karlstadmatchen. Slutresultat 1-7.

Under tiden hade resultatet i en annan match spelat oss i händerna. Karlstad slog Kungälv vilket minimerade chansen att Kungälv skulle gå förbi oss i kampen om nedflyttning. Trots detta ville vi avsluta med fanan i topp och framför allt med en seger. Damdubbeln blev ingen höjdare där Annie och Sofie spelade en slags mixed beroende på Sofies skada. Normalt hade vi nog vunnit denna match. HD 1 med Alex och Alex förlorades sedan i en knallhård tresetare.

Krister och Linus levererade sedan efter tre hårda set en första seger. När sedan Landberg tog sin singel började lagledaren tro på seger. Tyvärr tappade först Kalle sin match i två raka och sedan Annie överraskande damsingel i över tre set. När sedan Linus vann sin match var det mixeden som skulle avgöra. Tyvärr fungerade det inte riktigt med en skadad Sofie så det blev två relativt korta set innan förlusten på 3-5 var ett faktum.

Årets säsong har varit ett stort steg framåt. Vi har ett gäng unga och lovande spelare som har stått upp bra mot alla lagen i serien inklusive vinnarna från Trollhättan. Medelåldern på laget exklusive den spelande lagledaren ligger på under 20. Det finns mycket positivt att ta med sig till nästa år. Dessutom har jag upplevt att vi har haft skoj tillsammans vilket inte är helt oviktigt. Återigen hade vi hjälp av kanske Sveriges bäste siffervändare och supporter Bengt Sjöqvist.

Text och bilder: Krister Stoltz

 

Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige