28 november 2015
B-laget starka hemmaDivision 2 Mellan B
Vårvinden - Göteborg BK 2   5 - 3
 
Vårvinden - Borås   3 - 5

B-laget spelade denna gång i Alelyckan och eftersom det var hemmaplan kände vi oss starka. Från A-laget var Jonas ”Legolas” Andersson inlånad vilket var en klar fördel.

Första matchen var mot GBK. Vi inledde bra med vinst i HD 1 där Jonas och Robert Jensen dominerade och vann med två raka. Vi följde sedan upp med en lite överraskande vinst i damdubbeln där Jennie Kornesjö och Sophie Fjeldstedt stod för finliret. 2-0 efter de två första dubbelmatcherna har inte hänt de senaste åren. Tyvärr förlorade sedan Linus Lilja och Krister Stoltz sin HD 2 i en tresetare. Jonas gjorde sedan processen kort i sin singel och när även Linus vunnit sin hade vi 4-1.

Nu gällde det bara att knyta ihop säcken. Jennie förlorade efter tre hårda set sin singel och säcken var fortfarande öppen. Den som knöt ihop den blev istället Andreas Kartberg när han efter viss möda vann sin tredje singel i en tresetare. Den avslutande mixeden blev därför inte avgörande utan Krister och Sophie förlorade i två raka set. Alltså seger med 5-3!

Nästa match var mot serieledande Borås. Vinst här och vi skulle hänga med i toppen. Vi stökade om lite bland herrdubblarna och startade med HD 1 där Jonas och Linus ohotat vann sin match. Under tiden som tjejerna spelade en lång tresetare gjorde oldtimer paret Krister och Mats-Lennart ”Lången" Hansson processen kort med sina motståndare. 108 år tillsammans var antagligen dubbelt så mycket som motståndareparet.

Tyvärr förlorade tjejerna sin match i tredje set så efter
dubblarna var ställningen 2-1. Jonas vann sedan relativt enkelt HS 1 och vi ledde nu med 3-1. Nu gällde det att vinna en match till. Tyvärr förlorades de tre singlarna med Sophie, Linus och Andreas och hoppet stod nu till mixeden. Krister och Jennie var våra tappra spelare i denna match.

Trots välspel förlorades första setet trots stundtals bra spel. I andra set ryckte Boråsarna efter pausen vid elva och ledde med som mest 19-13. Trots detta lyckades vi vända och vann setet med 22-20.

I tredje set kom vi tyvärr tidigt efter och kom aldrig riktigt ikapp. Förlust med 3-5. Trist eftersom vi annars hängt med i toppen. Positivt är att vi nu har sex poäng och kommer att få en bättre placering än förra året.

Text och bilder: Krister Stoltz


Matchprogram och tabeller.Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige