28 januari 2015
Många Vårvindare i final i Jonasträffen


Oskar Eklund, Torp och Vårvindens Alexander Landberg vann Herrdubbel B.


Helgen som var spelades Jonasträffen i Alingsås. I C och framförallt B-klass var vi väl representerade och resultaten blev också mycket bra.

I ungdomsklasserna hade vi bara två spelare med i form av Theo Bergendorff och Sofie Kornesjö. Theo spelade i fyra klasser och placerade sig i tre. I mixeddubbel U15 spelade han med Nikki Bryntjesson (Valbodalen) och förlorade en extremt jämn semifinal med 21-18 i avgörande. Han vann sedan herrdubbel U15 tillsammans med Mikael Andersson från Uddevalla. Avslutningsvis förlorade han finalen i HS U15 mot samme Mikael. Riktigt bra av Theo trots att han varit förkyld under veckan. Sofie förlorade i kvartsfinalen DS U15 men övertygade i matcherna innan.

I herrsingel C kom Henrik Milefors trea i singel. Sedan över till B-klassen där det var Vårvindare lite överallt i i semifinaler och finaler. I herrsingel B kom Alexander Landberg tvåa och Calle Olausson trea. Extra glädjande var att Alexander äntligen tog steget upp i A-klass och han var definitivt den gladaste i hela hallen under lördagen. Dessutom spelade Calle på den nivå han visat upp i seriematcherna. Hade han inte blivit skadad i semifinalen hade vi kanske sett två Vårvindare i final.

Sandra Kristensen kom tvåa i damsingel B där hon slog oldtimern Cecilia Olsson i semifinalen och förlorade en välspelad final. I herrdubbel B vann Alexander ihop med Oskar Eklund från Torp på ett övertygande sätt. De var inte pressade i någon match.

I semifinalen fick Krister Stoltz och gammelveteranen Tony Torstensson från Trollhättan storstryk av dessa två jättar. Tyvärr får jag konstatera att vi inte hängde med alls denna gången. Däremot hängde jag och Sandra med väldigt bra i mixeddubbel B där vi efter två avslutande tresetare triumferade. Nu har även Sandra sina två turneringssegrar och behöver bara sina poäng för att gå upp i A-klass.

Summa summarum var vi bästa klubb i B-klassen. I A-klassen hade vi bara Sandra och Jennie Kornesjö i damdubbel. De åkte ut mot de blivande silvermedaljörerna i en stenhård tresetare.

Text och bilder:
Krister Stoltz

 
Kommande evenemangBadmintonskolan
Badmintonskolan
Målet med badmintonskolan
är att lära ut grunderna i badminton, skapa gemenskap och ha skoj tillsammans.
 
A-laget
A-laget
Vårvindens A-lag spelar denna säsong i division två.
 
Gothenburg Open
Gothenburg Open
En av Sveriges största tävlingar som brukar locka till sig spelare från hela norden.
 
Västsvenska Ungdomsspelen
Västsvenska Ungdomsspelen
Årligt återkommande tävling, helt inriktad på ungdomar, som avgörs i början av säsongen.
 
Till minne av Mats-Lennart
Till minne av Mats-Lenanrt Hansson
En stor man har alldeles för tidigt sprungit ifrån oss, den sista bollen är nu slagen.
 
Idrottens Bingo
Idrottens Bingo
Störst på bingo i Sverige. Allt överskott går till föreningslivet.
 
Vasaboden
Vasaboden
 
Sponsorhuset
Handla genom Sponsorhuset och stöd Vårvindens BMK.
 
 
 
Postadress:
Vårvindens BMK
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Träningslokal:
Alelyckans Sportcenter
Gamlestadsvägen 311
415 25 Göteborg
Kontakt:
Telefon: 031 - 46 95 00 (Alelyckan)
E-post:
Kansli: Skicka e-post till Vårvindens kansli
Sidansvarig: Skicka e-post till den sidansvarige