Klubbnyheter

Här hittar ni aktuell information om Vårvinden och vad som händer inom klubben.


2022-07-07 Vårvinden BMK informerar juli 2022

Hej alla Vårvindare!

Gothenburg Open 2022

Mycket har hänt sedan senast. Vi har genomfört Gothenburg Open, tre fulla dagar av badminton med spelare. Jag vill tacka alla som hjälpt till i att förbereda tävlingen, kontakter med klubbar svara på frågor. Stort tack Matilda Skoow, Stella Frangos och inte minst Hampus Hjortberg vår tävlingsledare som drog ett stort lass för att Gothenburg Open skulle kunna spelas. Vi tackar även er som hjälpt till som funktionärer i våra sekretariat. Ett speciellt tack till Inger Hjortberg som för, jag vet inte hur många år i följd hållit ställningarna i sekretariatet i A-hallen stora delar av tävlingen. Samt tack till våra ungdomar som ansvarade för sekretariatet i B-Hallen och stöttningen i A-hallen när det behövdes. Tack till våra frivilliga bollvärdar, siffervändare och coacher som såg till att allt flöt på smidigt under detta stora event. Ett superstort tack från mig och hela styrelsen för att ni gjorde detta möjligt.

Samarbete med Pantern BK

Vi är glada att meddela att vi nu inför höstterminen har startat ett samarbete med Pantern BK där vi under terminen kommer att genomföra gemensamma träningar på onsdagar och torsdagar. Onsdagarna är ett samarbete där vi välkomnar Pantern på vår träning som Stefan Anderson håller i för tävlingsgrupp 2 & 3 (TG2/TG3) och på torsdagar kommer vi att få hjälp av deras huvudtränare Asger Madsen för vår torsdagsträning 17:30. Där Asger, Hampus och eventuellt en ytterligare tränare kommer att arbeta med denna grupp (FG/TG1). Därefter genomförs en träning med Pantern och Vårvinden där Asger och förhoppningsvis en tränare som Asger håller på att rekryterar från Korea kommer att hålla i träningen. Denna träning är tänkt för våra mest avancerade spelare. När denna träning avslutas finns möjlighet för Pantern BK att delta i vår matchträning som hålls på torsdagar.

Även Panterns ungdomstävlingar Games of Clubs kommer fortsättningsvis spelas i Alelyckan.

Utökning av tränare och träningspass

Vi har en ny tränare på fortsättningsgrupperna på söndagar där en av Panterns tränare Chandra (har tyvärr inte efternamnet) tillsammans med ytterligare en från Vårvinden är tanken idag. Vi ökar även antalet tränare för badmintonskolan där Michaela Karlsson kommer tillbaka nu till hösten viket vi tycker är roligt.

För söndagsgrupperna har vi utökat med ett extra pass för fortsättningsgruppen FG och ett för badmintonskolan. Vi har samtidigt justerat tiderna något för att passa det nya upplägget och att vi ökat antalet tränare på dessa pass. De är nu på 60 minuter vardera.

Utöver detta så lägger vi till en Vuxenträning/Motionsklass på onsdagar som Albin Johannesson kommer att ansvara för. (går att anmäla sig till genom vår bokningssida på vår hemsida www.varvinden.com om man är intresserad)

Vi lägger även till en förberedande tävlingsgrupp för spelare på onsdagarna som vår träna Stefan Andersson kommer att hålla i.

Alla träningspass finns beskrivna på hemsidan.

Start av höstterminen 2022

Höstterminen startar redan V.33 måndag den 15 augusti för alla grupper utan söndagen som kommer att börja V.34 dvs söndagen den 28 augusti. Träningarna håller på fram till den 18 december då vi tar julledigt.

Nytt för i år är att det kommer att komma kallelser inför varje träningspass ca 3-4 dagar före. Det kommer att skickas till mailadressen som vi har registrerat i vårt system eller så kan man ladda ned SportAdmin MedlemsApp från App store eller Google play och få kallelsen direkt i appen vilket är smidigt.

Höstens träningsavgifter.

Aktuella träningsavgifter finns på hemsidan.

Digitalisering

Vi har ett nytt datasystem som jag nämnde i aprils information. Detta system ger oss möjlighet att automatisera och digitalisera ett antal av våra manuella uppgifter. Vi är precis i börja av att se vad som kan göras och vi lär oss lite efter hand. Såsom att om man lägger in grupprekommendationer så går det automatiskt mail till den personen, något jag inte var medveten om 😊.

Vi kommer även avisera träningsavgifter och medlemsavgifter från detta system under början av hösten.

Tävlingsanmälan

Nytt för denna säsong är att alla tävlingar för Göteborg med närområden finns att anmäla sig till på vår hemsida. Alla tävlingar för de närmaste månaderna ligger redan där och de kommer att öppnas för möjlighet att anmäla sig efter hand. Just nu ligger det tävlingar för september att anmäla sig till och man kan se oktobers tävlingar. Möjligheten att anmäla sig till oktobers tävlingar öppnar ca två månader innan. Länk till bokningssidan. (vi tar gärna feedback på funktionen)

Gruppanmälan/bokning av träningsgrupp.

Nytt är även att man kan/behöver boka upp sig på de grupper man är intresserad av att deltaga i. Denna gång är lite av ett försök så de grupper eleverna spelade i under VT kommer de även att ligga kvar i vid uppstart av HT. Vill man utöka antalet träningstillfällen så bokar man själv in sig på det passet man önskar, på den nivån man spelar. Som exempel spelar eleven i fortsättningsgrupp (FT) tisdagar så kan man själv anmäla sig till någon av grupperna på söndag eller den vi har på torsdag.

Detta gäller inte fortsättningsgruppen på söndagar 16:30 – 17:15 ni behöver själva bestämma vilken grupp ni ska spela i på söndagar av de två som finns tillgängliga. Detta gäller även ni som flyttar från badmintonskolan till fortsättningsgrupperna (FT). Ni behöver också välja vilken av fortsättningsgrupperna (FT) ni vi träna i. Det kommer separat mail till er för att förtydliga detta senast den 8 juli. Länk till bokningssidan

Vi inser att detta kommer att vara lite rörigt denna termin, så vi kommer att arbeta för att göra detta så smidigt som möjligt och om det finns frågor avseende grupper och antalet träningar för HT maila mig på jonas.karlsson@varvinden.com eller skicka ett SMS till 073-4378595 så hjälper jag till att få det rätt.

Planerad klubbresa

Vi planerar att återvända till Kinnekulle och Kinnekulle blixten som spelas helgen den 10-11 december. Vi har preliminärt bokat ett helt vadarahem, Äventyrsgårdens Vandrarhem där vi kommer att bo. Tävlingarna är öppna för så väl ny börjare som klass A spelare. Vandrarhemmet har plats för ca 32 personer var av vi behöver 5 – 7 vuxna för att hantera bilar som behövs för att från och till de tre hallarna som används och ta oss till och från Källby/Götene. Det går även att åka tåg upp för den som föredra detta. Kostnader kommer att vara självkostandpris ca 600 – 700kr/person. Där ingår plats på vandrarhemmet, två frukostar, två middagar och snacks. Lunch köper var och en på respektive badmintonhall. Vi subventionerar även delar av tävlingsavgiften. Håll utsikt efter mer information om detta lägre fram.

Ha en trevlig sommar, önskar ordförande och styrelsen


2022-05-22 - Vårvinden BMK informerar maj 2022

Vårvindens BMK informerar maj 2022

Hej,

Vi närmar oss nu slutet på vårterminen 2022. Jag vill tacka alla medlemmar och föräldrar samt tränare för detta halvår. Sista ordinarie träning för denna termin är på söndagen den 5 juni. All träningen på söndag den 29 maj är inställd på grund av att vi spelar Gothenburg Open.

Terminsstart för höstterminen är måndagen den 29 augusti och vi håller på fram till den 18 december.

Gothenburg Open spelas nu till Kristihimmelsfärdshelgen i Alelyckan och jag hoppas att ni passar på att komma och titta. Lottningen är nu klar vill man gå in se när man ska spela görs det på Badminton Swedens hemsida https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/tournament/1D9FFB7A-36E4-419C-8287-3EE16423B613

Hemsida

Jag vill slå ett slag för vår nya hemsida där ni kommer att hitta aktuell information om vad som händer i klubben, träningstider, möjlighet att anmäla sig till tävlingar, träningsgrupper, läger, beställa klubbkläder etc.

Träningsläger

Styrelsen har beslutat på grund av att Gothenburg Open tar all vår tid just nu, att vi inte kommer att anordna läger för föreningen innan sommaren. Vi ser över möjligheten att anordna läger senar i höst i stället.

Sommarträning

Vi har även i år löpträning i Skatås på tisdagar kl 19:00. Krister Johannesson som är vår löpcoach kommer att guida oss från 7 juni tills i augusti med uppehåll under semestern i att öka vår kondition och snabbhet på badmintonbanan. Träningen anpassas efter deltagarna och är öppen för så väl som tränade medlemmar (minst 13år) som föräldrar, denna träning är kostnads fri. Anmälan görs på vår nya bokningssida men kommer även som en förfrågan via mail.

Övriginformation

Styrelsen fortsätter att söka frivilliga till att delta i olika typer av arbetsgrupper som stöd till klubben och avlastning för styrelsen. Mycket av arbetet kommer att genomföras tillsammans med våra tränare och styrelsen men vår förhoppning är att få stöd och hjälp i planering och genomförandet. Är ni intresserade att delta i någon av arbetsgrupp maila ert intresse till jonas.karlsson@varvinden.com

Klubbkvällen som planerades till den 26 maj tillsammans med FZ FORZA & VICTOR ställs in denna gång och vi planera om eventet till en ny tid i höst. Vi fick positiv återkoppling på eventet, men tyvärr var det få anmälningar.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen


2022-05-14 - Games of Clubs spelades denna gång i vår hemma hall Alelyckans Sportcenter med närmare 100 deltagare. Hugo Albinsson var där och spelade för Vårvinden och tog sig till semifinal i U15 Nivå 1. Grattis Albin till en 3/4 plats.

2022-04-14 - Vi planerar en även klubbkväll innan sommaren tillsammans med FZ FORZA & VICTOR med bra rabatter på badminton prylar. Något datum för detta är ännu inte bestämt.

Uppdaterad 2022-05-13 - Klubbkvällen som planerades till den 26 maj tillsammans med FZ FORZA & VICTOR ställs in denna gången och vi planera om eventet till en ny tid i höst. Vi fick positiv återkoppling på eventet, men tyvärr var det få anmälningar.

2022-04-23 - Seriehelg - Vårvindens A-Lag och B- Lag spelade idag.

A-laget spelade denna sista deltävling mot Påvelund TBK 3 och Göteborgs BK 2. I första matchen mot Påvelund TBK 3 gick vårvinden som segrare med siffrorna 7-1 men det var tuffare mot Göteborg BK 2 där det blev oavgjort med 4-4. Det var många bra insatser under denna säsongen och Vårvinden A-lag nåde en 2 plats total i serien denna säsongen.

B-laget spelade mot Partille BMK 1 och mot Onsala BMK på Partilles hemma arena. I första matchen mot Onsala så gick det trögt och Vårvinden förlorade med 1-7. Mikael Ros Tobiasson vann i en tresättare och både Eandas Frangos och Henrik Milefors förlorade i var si tresättare. I andra matchen mot Partille blev det även där en förlust med 1-7denna gången. Sigge Blomberg vann sin singel efter att förlorat förförsta set kom han igen och van de andra två. B-lagen nåde denna säsongen en 6 plats.

För mer information se sidan om Seriespel

A-Laget Fr. höger. Johan Axelsson, Linus Lilja, Ella Brandt, Julia Linderfalk, Hampus Hjortberg, Albin Johannesson och Christer Eriksson

B-Laget fr. höger. Eandas Frangos, Jennie Kornesjö, Henrik Milefors, Sofie Fjeldseth-Sager-, Krister Johannesson, Mikael Ros Tobiasson och Sigge Blomberg

Vi vill särskilt visa upp en mode- och miljöriktig avant garde badmintonväskan. Designad av Jennie dagen till ära.

2022-04-18 - Påskcupen som spelades under annandag påsk i Fjäderborgen. Vårvinden hade flera framgångar, med en första plats i HS U17 i Arvid Svenningstorp, ett stort gratis. Även i HS U13 hade vårvinden framgångar med en andra plats av Hjalmar Antonsson. Edwin Hedén knep en 3/4 patas i HS U15 bra gjort. Övriga spelare så som Jordan Arekhi spelade jämt med semifinalisten från Badmintonklubben Racket, men det räckt inte hela vägen denna dagen tyvärr. Hugo Albinsson gick vidare till slutspel men fick det tufft mot klubbkamraten Hjalmar Antonsson i kvartsfinalen HS U15 där Hjalmar drog det längre strået denna gången.

2022-04-14 - Läger för sommaren har diskuteras i styrelsen men inte är ännu helt spikat, mycket på grund av Gothenburg Open tar en stor del av tiden just nu.

Uppdaterad 2022-05-01 - Styrelsen har beslutat på grund av att Gothenburg Open tar all vår tid just nu, att vi kommer inte att anordna läger för föreningen innan sommaren. (Titta gärna på informationen nedan där vi söker hjälp från föreningens medlemmar och föräldrar att hjälpa till vilket skulle hjälpa till att ordna aktiviteter i klubben.)

2022-04-14 - Styrelsen söker frivilliga till att delta i olika typer av arbetsgrupper som stöd till klubben. Förslag på grupper är tävlingsgrupp, lägergrupp & aktivitetsgrupp. Tävlingsgruppens uppgift är att planera och genomföra de tävlingar som Vårvinden håller och ansvara för så som Gothenburg Open, Västsvenska Ungdomsspelen och KM. Lägergruppen är som namnet låter ansvariga för lägerverksamheten och planerar dessa. Siste men inte minst så har vi aktivistgruppen eller kanske den ska heta trivselgruppen (?) ansvariga för klubbaktiviteter (exklusive tävlingar och läger) och event med våra medlemmar. Mycket av arbetet kommer att genomföras tillsammans med våra tränare och ledare men vår förhoppning är att få stöd och hjälp i planering och genomförandet. Är ni intresserade att delta i någon av arbetsgrupperna maila ert intresse till jonas.karlsson@varvinden.com.