Nyhetsarkivet

Tidigare nyheter

2022-04-13 - Gothenburg Open 27 - 29 maj. Gothenburg Open är Vårvindens största tävling med någonstans mellan 450 - 500 deltagare, som tävlar under nästan tre dagar. För att klara av denna tävling behöver vi hjälp från våra medlemmar och föräldrar. Vi behöver hjälp i sekretariaten, som banvärdar eller hjälp med andra viktiga aktiviteter under dessa dagar. Vill ni hjälpa till och stötta klubben under dessa dagar anmäl ert intresse till Linda Blomberg på telefonnummer 070-556 72 56 senast den 9 maj.

Gothenburg Open 2022

Efter två år av pandemi kan Vårvinden BMK gladeligen meddela att Gothenburg Open återigen kommer arrangeras den 27 maj - 29 maj 2022!


För många spelare i Norden är Gothenburg Open, som är öppen för både ungdomar och vuxna, ett naturligt val för en klubbresa. Årligen drar tävlingen till sig hundratals deltagare från flera olika länder, med över tusen spännande matcher som spelas över de tre tävlingsdagarna. Äntligen får vi återigen bjuda in er till Gothenburg Open!


Gothenburg Open spelas i år i både nivå 3 och nivå 5. Nivå 3 är öppen för alla spelare, medan nivå 5 är öppen för de 32 bästa svenska anmälda spelarna i singel och mixed, samt de 16 bästa anmälda paren i dubbel. Utländska spelare placeras i nivå 3 eller nivå 5 efter överenskommelse.


Tävlingen spelas i Alelyckans Sportcenter med tillgång till 22 badmintonbanor samtidigt. Gothenburg Open passar därför särskilt bra som en klubbresa, då vi kan garantera att alla matcher spelas i samma hall och med tidsschema som gör att det finns tid kvar att upptäcka fantastiska Göteborg. Där ett besök till Liseberg är en självklarhet. Liseberg är en samarbetsparter till oss under Gothenburg Open så vi har entrébiljetter för alla deltagare som vill ta chansen att besöka nordens största nöjespark. Det finns även möjlighet att prova på tennis, padel, squash, minigolf och bordtennis mellan matcherna på Alelyckans Sportcenter. Lunch och fika finns till försäljning under hela tävlingen.


Tveka inte att höra av er med frågor till oss på mail kansli@varvinden.com


Tävlingsdagar:

  • 27 - 29 maj 2022


Plats:


Klasser:

  • Senior: A- och B-klass i singel plus-2-pool, dubbel/mixed cup (lördag, söndag)

  • Ungdom nivå 5: U17, U15, U13 i singel plus-2-pool, dubbel/mixed cup

  • Ungdom nivå 3: U17, U15, U13, U11 i singel plus-2-pool, dubbel/mixed cup

  • Ungdom Nybörjare: U11 i singel plus-2-pool


Sista anmälningsdagen är 13 maj

Anmälan sker föreningsvis online på https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/ eller via mail till kansli@varvinden.com


Betalning:

  • Anmälningsavgifter faktureras till deltagande klubbar.

2022-04-10 - Åbyslaget, I helgens tävling Åbyslaget 2022 hade vårvinden flera framgångar. Segrare i HS U15 var vår Sigge Blomberg, ett stort grattis. Även på dam sidan kunde Julia Linderfalk knipa segern i DS A, ett stort grattis även där. Vårvinden hade fortsatta framgångar med en andra plats i HD B med Julia Linderfalk & Johan Axelsson. Albin Johannesson, Isabell Örtengren och Per-Fredrik Lagerstedt (Peffe) tog en 3/4 plats i HS B respektive DS U15 och HS C. Annat att nämna är att Filip Törnqvist i HS U13 i sin första nivå 2 tävling tog sig till slutspel, där blev tyvärr motståndet för hårt, men bra kämpat. Även Dam dubbeln DD U15 är värt ett omnämnande, Adrianna & Isabelle kämpade i många jämna och långa matcher, men tyvärr gick det inte denna gången men en hedervärdig 5 plats blev det. För övriga Vårvindare som inte tog sig till slutspel eller final, så kommer det snart fler tillfällen att glänsa.

Sigge Blomberg
HS U15 Åbyslaget

2022-04-10 - Vi har nu utökat funktionaliteten i vårt förenings administrations system (SportAdmin) som innebär att vi kommer att förenkla vår hantering av debitering av träningsavgifter, anmälan till tävlingar & läger, klädbeställningar etc. Vi tror att vi med detta ska kunna effektivisera och minska vår administration. Denna förändring innebär att det kommer att finnas några olika typer av betalningsmöjligheter som nu stödas av SportAdmin och deras samarbetspartner Billmate. Exempelvis kommer det att vara möjligt med delbetalning eller betala med kort. Mer information kommer efterhand som vi implementerar nya lösningar och när vi själva lär oss vad som är möjligt.